El nou centre logístic de Centauro

hi@gassiotllobet.com Dec 31, 2020 Uncategorized @ca 0

Grup Gepork, una de les empreses líders en el mercat de la distribució veterinària i la genètica porcina, ha començat la construcció del seu primer centre logístic per donar servei a nivell nacional i europeu. Aquestes noves instal·lacions han estat dissenyades per albergar al seu interior un sistema que està revolucionant a nivell mundial el camp de la distribució, el sistema Skypod de Exotec by Dexter.

En l’era digital, el mercat en general demana solucions molt més flexibles i escalables, alineades amb les necessitats de mercat 4.0, i capaços d’adaptar-se millor a un futur cada vegada més incert: comandes més petits, amb major assortiment, amb un canal més directe a client final i, sobretot, amb un millor servei. El líder mundial en la distribució va marcar fa anys el camí a seguir en solucions tecnològiques basades en flotes de robots per a la preparació de comandes d’unitats. Aquests porten els productes fins als operaris, sota el principi de producte a operari, garantint així la màxima productivitat, i imposant-se en molts casos a solucions d’automatització amb maquinària.

Però aquestes solucions inicials, tenen una alçada d’emmagatzematge de menys de 2 metres d’altura, requerint molta superfície i habitualment magatzems amb plantes, amb els inconvenients que això suposa a nivell operatiu. Tot això fins a l’aparició d’Skypod, un sistema que uneix productivitat, flexibilitat i que permet emmagatzemar productes fins als 12m d’alçària, reduint molt significativament la superfície requerida. Actualment és l’únic producte en el món on els mateixos robots escalen per les prestatgeries per recollir o lliurar els contenidors de producte. Una solució completament disruptiva que està canviant les regles de joc en la distribució, amb una evolució rècord de vendes a nivell mundial.

Gemma Vivet, directora general de Grup Gepork, afirma que: “el nou centre logístic és una clara aposta per la innovació, el desenvolupament i l’evolució empresarial de Grup” i afegeix que “avui en dia, no hi ha un projecte igual a tot el territori. Això ens permetrà diferenciar-nos en el sector de la distribució veterinària i seguir aportant valor afegit a tots els nostres clients, mitjançant una millor gestió de l’espai, el temps i els recursos”.
Tot i l’èxit i interès internacional despertat per la tecnologia d’Exotec, Grup Gepork aconsegueix ser la primera empresa a nivell nacional en comptar amb la revolucionària tecnologia de l’Skypod, en un projecte que ja es troba en fase 2 de construcció de l’edifici, i preveu estar operatiu i en funcionament en el tercer trimestre del 2021. La inversió està calculada amb més d’11 milions d’euros.

Les característiques funcionals, el disseny i l’escalabilitat del nou sistema logístic fan possible l’objectiu de Grup Gepork: centralitzar l’estoc i optimitzar al màxim el temps de preparació i expedició de les comandes.

La posada en marxa del nou magatzem robotitzat permetrà donar un servei d’alta qualitat a qualsevol punt del panorama nacional i part del mercat europeu. D’altra banda, ajudarà a potenciar la dinàmica del sector.
A més, amb aquesta expansió es preveu la creació de nous llocs de treball indirectes, sobretot en el sector veterinari i del transport.
El projecte se suma a l’aposta estratègica cap a la recerca de noves oportunitats fora de l’àmbit d’actuació actual, que l’empresa va iniciar a principis del 2020 gràcies al canvi en el model de distribució.

Sobre Grup Gepork
Grup Gepork opera al mercat de la veterinària des de l’any 1979. Inicialment l’empresa va centrar la seva activitat en la inseminació artificial porcina, la qual va ser la introductora en el mercat nacional.
La seva vocació per orientar-se al servei al client va fer que s’especialitzés en dues línies de negoci diferents: Gepork, dedicada al sector dels animals de producció, i Centauro, dedicada a la distribució integral de productes per a hospitals, clíniques veterinàries i botigues especialitzades.
El 2005, el resultat d’ampliar la gamma de serveis va portar a l’empresa a impulsar Bionet, amb tres àrees relacionades amb la bioseguretat: control de plagues, gestió de residus i laboratori d’anàlisi especialitzat.