Què fa que els veterinaris se sentin bé a la feina?

hi@gassiotllobet.com Jun 30, 2021 Uncategorized @ca 0
  • Passar més temps amb els seus companys o tenir èxit tractant als seus pacients són alguns dels factors que fan que els veterinaris se sentin bé a la feina segons un nou estudi
  • Els autors de l’estudi advoquen per identificar els aspectes positius de la professió veterinària per retenir i atreure més veterinaris

 

Rebre un simple agraïment, passar temps amb els seus companys i desenvolupar encara més la seva experiència professional són factors que fan que els veterinaris se sentin bé a la feina, segons un nou estudi realitzat per investigadors de la Universitat d’Adelaide (Austràlia).

En aquest estudi, publicat per Vet Record, els investigadors van analitzar el costat positiu de la feina veterinari i específicament el que valoren més aquests professionals en el seu treball.

L’autora principal, Madeleine clixé, psicòloga i professora adjunta de la Facultat de Psicologia de la Universitat d’Adelaida, explica que “en un moment en què a Austràlia hi ha escassetat de veterinaris, particularment fora de les grans ciutats, i una major visibilitat dels riscos i desafiaments que comporta la professió veterinària, és important centrar-se en el que es pot fer per retenir i atraure més veterinaris”.

“En centrar-nos en el que contribueix al fet que els veterinaris experimentin emocions positives, podem comprendre millor com millorar el benestar dels que tenen cura de les nostres estimades mascotes, bestiar i vida silvestre”, apunta clixé.

Els investigadors van proporcionar un qüestionari que va ser respost per 273 veterinaris australians, en el qual es va demanar als participants que donessin fins a 10 respostes a la pregunta ‘Em complau la meva feina com a veterinari quan …’.

Més de 2.500 respostes es van agrupar en temes i subtemes i es van categoritzar utilitzant el ‘Model de recursos i demandes laborals’, que s’enfoca en els aspectes positius i negatius d’un treball que són indicatius del benestar dels empleats.

“Els resultats destaquen que hi ha una gran quantitat de factors relacionats amb la satisfacció en el treball per als veterinaris, més enllà de treballar amb animals i ajudar-los”, afirma clixé.

De fet, assenyala que “les relacions positives entre els clients i els veterinaris, i entre els veterinaris i els seus col·legues de professió, va ser una resposta més freqüent que les relacions positives amb els animals”.

“Els veterinaris, igual que tots nosaltres, se senten bé quan se’ls mostra confiança i respecte. I un simple ‘gràcies’ ajuda molt “destaca l’experta.

 

L’ÈXIT AMB ELS PACIENTS ÉS IMPORTANT PER ALS VETERINARIS

 

Altres troballes de l’estudi suggereixen que tenir l’oportunitat d’usar i desenvolupar les seves habilitats especialitzades és molt satisfactori per als veterinaris en la pràctica. També es van destacar una cultura laboral positiva, resultats reeixits amb els pacients i oportunitats per col·laborar amb altres veterinaris.

Una altra autora que ha participat en l’estudi, Michelle McArthur, professora associada de la Facultat de Ciències Animals i Veterinàries de la Universitat d’Adelaide, apunta que “els gerents de les clíniques veterinàries poden usar els resultats per millorar l’ambient de treball per als empleats”.

“Això podria incloure la introducció d’un sistema de reconeixement formal i informal i augmentar el temps dedicat als companys”, detalla McArthur, que apunta que “altres canvis beneficiosos podrien incloure la introducció d’un programa de supervisió o tutoria entre iguals per recolzar l’experiència veterinària i augmentar la connexió en tota la professió”.

Els resultats de l’estudi també van mostrar que experimentar certes actituds positives sobre un mateix, com la flexibilitat, tenir una actitud positiva i l’assoliment, s’associen amb el plaer en el treball.

“Per tant, el desenvolupament addicional dels recursos personals, per exemple, en el pla d’estudis universitari o com a desenvolupament professional continu, podria augmentar el benestar general dels veterinaris”, explica McArthur.

Els investigadors esperen que els resultats generin una reflexió que permeti donar més importància els aspectes positius de la feina veterinària, sovint eclipsats pels negatius.

“El treball de veterinari és una professió molt gratificant i és important que compartim els molts aspectes positius amb els nous veterinaris i els que s’estan preparant, per tranquil·litzar-los i encoratjar-los a unir-se a la professió veterinària”, conclou McArthur.

 

 

Article original