Aigua, ventilació i ombra, claus a l’estiu per a la salut de les mascotes

hi@gassiotllobet.com Aug 04, 2021 Uncategorized @ca 0

La Federació Europea d’Associacions Veterinàries d’Animals de Companyia (FECAVA), amb motiu de les altes temperatures que està deixant l’estiu i que posen en perill la salut de les mascotes per problemes com els cops de calor o les cremades en els coixinets, ha compartit un missatge dels veterinaris irlandesos dirigit a tots els propietaris de mascotes amb motiu del període estival.

Els veterinaris recorden que, durant l’estiu i el període d’altes temperatures, els propietaris no han d’oblidar de proporcionar als animals de companyia totes les “waves” possibles, fent un joc de paraules entre el terme ‘onada’ en anglès i els acrònims de Water (aigua), Ventilation (ventilació) i Shade (ombra).

WAVES, explica Peter Bishton, director general adjunt dels veterinaris irlandesos, “són les sigles de WaterVentilation i Shade, tres coses essencials per a totes les mascotes durant els mesos d’estiu, i Veterinary Ireland ha ideat aquest breu acrònim per ajudar als propietaris de mascotes a mantenir els membres de la seva família de gossos i gats segurs i sans durant l’estiu”.

“És molt important que la seva mascota disposi d’aigua potable en tot moment”, recomana Bishton, que aconsella assegurar “que els bols d’aigua estiguin plens” i tenir una ampolla d’aigua separada per al gos al sortir.

“Un bol de càmping desplegable també és útil per garantir que el gos pugui ingerir prou aigua. És preferible que begui poc i de forma regular que un glop llarg, i assegureu-vos que l’aigua no estigui massa freda”, remarca el veterinari.

Tot i que la majoria de la gent sap que tenir un gos al cotxe durant un període de calor és perillós, és igualment important assegurar-se que les habitacions, com el dormitori, la cuina o, sobretot, l’hivernacle envidriat, estiguin ben ventilades, tinguin ombra i es mantinguin a una temperatura agradable per a la mascota.

“La ventilació és un factor important per mantenir la seva mascota còmoda a l’estiu, i no només proporciona una brisa refrescant, sinó que també ajuda a la seva mascota a respirar i refrescar”, emfatitza Bishton. A diferència dels humans, els gossos no poden suar a través de la pell, sinó que es refresquen mitjançant el panteix. El panteix no és tan eficaç com la suor, de manera que els gossos poden tenir dificultats per refrescar tan ràpidament com els humans quan fa calor.

També és essencial proporcionar un espai fresc i ombrejat perquè la mascota descansi, sigui a casa o quan estigui fora. “L’ombra és molt important, ja que les mascotes també poden patir cremades solars”, afirma el Bishton. “Tot i que el veterinari disposa de productes de protecció solar, les orelles, el nas, els coixinets de les potes i les zones on el pelatge és més fi, com l’estómac, poden patir cremades solars. El millor és crear un lloc a l’ombra a casa, o si està fora, buscar un lloc fresc sota els arbres o arbustos, o portar un xal lleuger per crear un refugi solar, amb ventilació i aigua”, recorda el veterinari irlandès.

Finalment, cal recordar que, per a qualsevol aspecte de la cura de la mascota, en qualsevol època de l’any, el veterinari és la millor persona a qui dirigir-se per qualsevol pregunta, o per buscar consells específics.

 

 

Consultar article original